Sosurile Antonio di Vaio – Promisiunea unei veri delicioase!


Un sos de paste bun poate transforma un pranz sau o cina intr-un moment extraordinar! Exista atat de multe tipuri diferite de sosuri incat poate fi dificil sa-l gasesti pe cel care sa se potriveasca perfect. Pentru a te ajuta sa te descurci in lumea sosurilor de paste italiene, am strans cele mai reprezentative tipuri de sosuri utilizate in bucataria italiana si ceea ce il face pe fiecare unic.


Folosirea ingredientelor proaspete si autentice confera sosurilor de paste Antonio di Vaio o calitate superioara. Utilizam numai rosii coapte in regiunile insorite din Sicilia, carne atent selectionata si de origine controlata si cele mai bune legume, fara a adauga coloranti sau conservanti.

Sosurile Antonio di Vaio sunt perfecte pentru cei care iubesc aroma traditiei siciliene si pentru cei care nu doresc sa renunte la placerea de a savura o mancare buna preparata rapid.


Descopera promisiunea gustului autentic italian si alege din gama bogata de sosuri si pesto Antonio di Vaio varianta preferata!


Sosul Napoletan este unul dintre cele mai faimoase sosuri din bucataria italiana. Din reteta originala am pastrat rosiile, ceapa, morcovii si ierburile italiene. Imbraca pastele cu sosul napoletana ca sa dai mesei tale savoarea tipica a bucatariei din sudul Italiei.



Sosul Arrabbiata este un preparat pentru cei care prefera mancarea cu gust picant. La fel de aprig si iute ca fulgii de chili folositi la prepararea sa, se gateste rapid, cu rosii din abundenta garnisite cu usturoi, patrunjel si ardei iuti cat sa capete savoare. Este un sos de paste potrivit si pentru dietele sarace in grasimi, vegetariene sau vegane.


Sosul Basilico este simbol al Italiei si expresia simplitatii traditiei culinare din sudul tarii. Preparat din ingrediente in culorile drapelului national: rosu, alb si verde, sosul cu busuioc imbraca orice fel de paste cu gustul pasiunii mediteraneene pentru mancarea sanatoasa si bine facuta. Dulceata pulpei de rosii, iuteala cepei si aroma delicata a busuiocului dau o tusa sofisticata oricarei retete pregatite pentru a fi savurata alaturi de cei dragi.


Sosul cu masline sau “sugo alla puttanesca”, se potriveste atat cu paste lungi, cat si cu paste scurte. Este un sos ce isi imprumuta savoarea din gustul sarat al maslinelor si caperelor. Ca sa-l mai imblanzim, l-am combinat cu rosii dulci si ulei de masline extra virgin. Sosul de rosii cu masline continua sa fie unul din preparatele cele mai iubite ale bucatariei italiene.


Sosul de rosii cu ciuperci este un preparat versatil potrivit atat cu paste si orez, cat si cu feluri de mancare din carne alba sau rosie. Amestecat cu pastele aburinde, sosul isi elibereaza treptat aromele delicioase. Buretii carnosi, care rasar dupa fiecare ploaie, sunt curatati, taiati, innabusiti in ulei de masline si potriviti la gust cu sare si ierburi italiene. Cand incep sa bolboroseasca pe foc, adaugam rosiile zemoase si dulci si lasam sa se incinga “solo un attimo” pana ce aromele se imbina si sosul gustos este gata de servit.

Sosul Bolognese, cel mai apreciat sos din bucataria italiana, este denumit dupa Bologna, orasul poreclit La Grassa (Grasa) ca recunoastere a calitatii bucatariei locale. Denumit si sos de rosii cu carne, este pregatit dupa o reteta simpla, pe baza de rosii dulci, coapte sub soarele generos al Italiei la care adaugam legume pline de vitamine (ceapa, usturoi, telina, morcov). Pentru un gust autentic, amestecam totul cu carne de vita si porc innobilata cu un strop de vin rosu. Desavarsim aroma cu ulei de masline extra virgin si un amestec de ierburi mediteraneene. Acum e gata de servit alaturi de paste cu ou lungi sau scurte.


Sosul cu ton: Daca ti-e dor de mare si ai pofta de un fel de mancare cu peste, ti-am pregatit un sos sanatos numai bun de combinat cu paste de toate formele. Cu doar trei ingrediente principale, suc de rosii, peste si ceapa, sosul cu ton e solutia rapida si delicioasa ori de cate ori vrei sa gatesti ceva sanatos si lejer. Pasta de ansoa si patrunjelul adauga o aroma proaspata, autentic italiana. Combina sosul cu paste scurte in forma de penne, spirale sau melci si adu-ti aminte de gustul verii!


Sosul de rosii cu ricotta este o varianta a clasicului sos napolitan innobilat cu textura cremoasa si catifelata a branzei. Dulceata rosiilor si aroma subtila a ricottei ne aduc aminte de gustul de lasagna. Reteta noastra moderna are la baza un amestec de branza cremoasa cu gust fin, pereche numai buna cu aroma un pic picanta a branzeturilor maturate. Am adaugat la final, un varf de condimente mediteraneene pentru un gust specific sudului Italiei. Tot ce mai ai de facut este sa il amesteci cu pastele tale preferate.


Sosul carbonara este un amestec de traditii italiene si americane. Noi am pus laolalta ingrediente delicioase si hranitoare intr-un sos cremos: smantana, branza, bacon si oua. Amesteca sosul cu paste lungi aburinde in zilele in care ti-e pofta de un fel de mancare hranitor si satios. Incearca-l in combinatie cu spaghettele noastre si vei simti savoarea unui preparat care a devenit rapid un simbol al bucatariei italiene.


Parfumatul busuioc, pretioasele seminte de pin si aromatele branzeturi italiene si-au dat intalnire in sosul pesto. Pastelor le-ar sta bine condimentate cu aroma sa celebra asa ca i-am facut loc in selectia noastra de sosuri cu un avantaj de pret care nu va trece neobservat.


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

Bucharest 2018 Powered by wordstylist.ro All rights reserved wordstylist@yahoo.com