top of page

5 statistici despre dieta pentru 2023
Odata cu noul an se apropie si lista de obiective pentru viitor. Printre nevoile si dorintele celor mai multe persoane se afla slabitul. Drept urmare, se incearca din rasputeri gasirea unei diete minune – de preferat una care poate face kilogramele sa dispara pana la Craciun.


Dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza, acest lucru nu prea este posibil. Desi poti gasi o dieta eficienta cu putina documentare online, nu exista diete magice sau un supliment alimentar care sa te faca sa dai jos kilogramele in plus peste noapte. In schimb, exista statistici care iti pot da de inteles faptul ca te concentrezi prea mult pe gasirea dietei minune cand una cu adevarat sanatoasa si potrivita nu este atat de dificil de inceput!


73% dintre oameni spun ca apeleaza la gustari in timpul zilei cel putin o data


In comparatie, doar 58% recunosteau acest lucru in 2021 – se observa, astfel, o crestere. Conform statisticilor, persoanele apeleaza la gustari din cauza foamei, pur si simplu – intr-un procent mai mic sunt cei care folosesc gustarile ca o recompensa.

Ce inseamna acest lucru?

Ei bine, daca foamea si/sau setea te imping catre o gustare in timpul zilei, atunci inseamna ca dieta ta nu este una corespunzatoare – mai exact, ai o alimentatie care nu ofera organismului tau toate cele necesare pentru a functiona corespunzator.


16% mananca sanatos, 14% mananca cu cap, 13% isi numara caloriile


Anul 2022 a prezentat o crestere semnificativa in randul persoanelor care urmeaza o dieta sau cel putin un plan bine stabilit al meselor zilnice. Cresterea arata ca 16% dintre persoane aleg pur si simplu mancatul sanatos, 14% atrag atentia asupra alimentelor consumate, iar 13% isi numara caloriile in mod activ dupa fiecare masa.

Printre motivele din spatele acestei sanatati debordante se numara dorinta de a preveni dezvoltarea afectiunilor de sanatate si mentinerea calitatii acesteia pe termen lung. Desigur, un procent similar spune ca pierderea in greutate este principalul factor motivator!


20% dintre oameni aleg o dieta pentru a se invata cu mai multe feluri de mancare


Contrar asteptarilor (si mai ales in ziua de astazi), 20% dintre oameni spun ca au inceput sa aiba un plan alimentar asociat unei diete pentru a-si imbunatati interactiunile cu alimentele in general. Evident, acest lucru era necesar intr-o perioada in care ai putea foarte bine sa consumi un singur fel de mancare intreaga saptamana – anume fast-food.

Pe scurt, oamenii inteleg faptul ca acea portie de broccoli sau chiar de fasole gatita in casa (aliment bogat in fibre) nu este o crima. Ba dimpotriva, abia acum se inteleg beneficiile mancarii gatite in casa!


21% dintre persoane sunt cuprinse de un sentiment de vinovatie cand se gandesc la ce au mancat


Desigur, acesta este un lucru bun – 2 din 10 oameni isi analizeaza mesele zilnice si pot spune, cu mana pe inima, ca nu sunt multumiti de ceea ce au consumat. Este, intr-adevar, un inceput spre mai bine, dupa cum s-ar spune.

Analiza alimentatiei este primul pas spre o dieta sanatoasa si spre un stil de viata corespunzator. Dat fiind ca procentul mentionat pare a fi in crestere in fiecare an (16% in 2021, 21% in 2022), se poate spune ca lumea se indreapta spre o era a alimentatiei sanatoase.


80% dintre persoanele care slabesc pierd rezultatele in mai putin de un an


Opt din zece persoane nu reusesc sa-si mentina greutatea dupa ce au slabit. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in ziua de astazi, exista mai multe diete nesanatoase decat sanatoase. Desi dorinta omului de a pierde in greutate sau de a manca sanatos exista, aceasta este asaltata de diete extreme si nepotrivite care sunt create doar de dragul de a fi create, dupa cum s-ar spune.

In asemenea conditii, ideal ar fi sa apelezi la diete cu renume, precum dieta NUPO – peste 40 de ani de experienta in domeniul slabirii si mentinerii greutatii!

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

POPULAR POSTS

bottom of page