top of page

Top cele mai performante agentii de PR 2018

Vineri, 19 Octombrie, in cadrul Galei Biz PR Awards, Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agentii de PR, editia 2018, un studiu BIZ si Unlock Market Research, aflat la a sasea editie.


Anul acesta McCann PR este agentia care ocupa prima pozitie in TOP PR Romania.


Urmatoarele pozitii sunt ocupate de MSL The Practice, Golin, Graffiti PR, Rogalski Damaschin Public Relations, GMP PR, SmartPoint, Daescu Bortun Olteanu, Oxygen PR si Republika.


Topul agentiilor de PR din Romania este realizat in baza colectarii si analizei indicatorilor care vizeaza masurarea performantelor de business ale agentiilor de PR si a imaginii pe care acestea o au in randul companiilor care platesc pentru servicii de consultanta in comunicare. La fel ca in editiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri si nici doar despre evaluari din partea clientilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate in baza unui algoritm dezvoltat in parteneriat cu compania de cercetare Unlock.


Intreg clasamentul – Top 30 de agentii de PR si toata metodologia care sta la baza cercetarii realizate de Biz si Unlock Market Research se regasesc in Ghidul TOP PR Romania 2018, disponibil in versiune tiparita si pdf online. Cartea poate fi comandata aici: https://revistabiz.ro/bizprawards2018/top-agentii-de-pr/


Ce cuprinde TOP PR Romania


- Top 30 de agentii de PR

- Rezultatelele si metodologia studiului ajuns la a sasea editie.

- Top agentii dupa cifra de afaceri (patru categorii):

 • agentii cu cifra de afaceri mai mare de un un milion de euro

 • agentii cu cifra de afaceri intre 500.000 – 1 mil. euro

 • agentii cu cifra de afaceri intre 100.000 – 500.000 euro

 • agentii cu cifra de afaceri sub 100.000 euro

Profile a peste 50 de agentii cu informatii despre actionariatul, managementul, serviciile oferite, portofoliul de clienti si premiile castigate de acestea.


Pe baza studiului prezentat in exclusivitate in cadrul galei "BizPR Awards", au fost acordate urmatoarele premii:

Premiul pentru “Performanta in business” - Graffiti PR

Categoria: agentii cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro

Premiul pentru “Performanta in business” - Seven Media

Categoria agentii cu cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro

Premiul pentru “Notorietate in PR” - Golin Romania Categoria agentii

Premiul pentru “Notorietate in PR” - Eliza Rogalski, Founding Partner, Rogalski Damaschin PR si Irina Roncea, Deputy Managing Director, Golin Romania Categoria profesionisti


Premii speciale:

 1. Recunoastere pentru contributia la dezvoltarea industriei de PR: GMP PR

 2. Premiul de excelenta pentru contributie la dezvoltarea industriei de PR: Ruxandra Voda, Corporate Communications Director si Telekom Romania Dana Oancea, Presedinte, Forum for International Communications

 3. Premiul pentru creativitate in comunicarea institutionala: Alexander Peyre Dutrey, Ex Deputy Head of Mission la Ambasada Suediei la Bucuresti, actualmente Deputy Director in cadrul Ministerului de Afaceri Externe al Suediei.

 4. Premiul pentru cea mai eficienta campanie de promovare a unei destinatii turistice facute de o tara in Romania: Ministerului Turismului din Israel, reprezentat de Ami Alon, Director pentru Europa de Est in Ministerul Turismului din Israel

 5. Premiul comunicare sustenabila si implicare in comunitate: Platforma ”Dupa Noi”, initiata de Coca-Cola HBC Romania

 6. Premiul pentru creativitate in comunicare: Campania ”5000 de pasi” – Rexona / Unilever si Campania ”Reginele nestiute” pentru promovarea Galei Societatii Civile

 7. Premiul pentru curaj si perseverenta: Chris Simion-Mercurian

 8. Premiul pentru “Creativitate in PR”: Golin Romania


Gazda editiei Biz PR Awards 2018 a fost Cabral Ibacka.


Echipa Biz multumeste partenerilor care au facut posibila acesta editie: Alpha Bank, DC Communication, Golin PR, McCann PR, MSL The Practice, V+O Communication, Caroli, Jack Daniels, Nespresso, GT Grafica si Tipar, AD Production, Glazurai, Gramma, Amelie Photobooth si Magnolia.


***

Despre Biz Agency


Business-ul Biz Agency inglobeaza revista Biz, Biz Events – o divizie puternica de organizare evenimente si conferinte, Biz Storymakers – servicii de content marketing pentru clienti, Biz Market View– o divizie dedicata studiilor de piata si portalul online revistabiz.ro.

Biz este brandul care reuneste o comunitate puternica de oameni de afaceri, atat online, cat si offline.


Biz Market View:


Divizia de market research s-a impus prin realizarea unor importante studii si topuri in parteneriat cu agentii de research, pe cele mai importante domenii de activitate din Romania: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merita sa lucrezi, Topul agentiilor de PR din Romania, Brand Ro sau BizTech.

Biz Events:

Divizia organizeaza anual zeci de conferinte de business si evenimente corporate sau gale, transmitand continut relevant in formate inovatoare si atractive pentru publicurile tinta.


Revista Biz:


Este o voce originala si profesionista a presei de business romanesti. O revista deschizatoare de drumuri, cu proiecte editoriale care aduc valoare cititorilor si comunitatilor de business.

Biz Storymakers:

Divizia transforma mesajele corporate sau de marketing intr-o poveste valoroasa din punct de vedere al formei si continutului, punand la dispozitia brandurilor toate platformele de comunicare ale Biz Agency.


Despre Unlock Market Research


Unlock este o companie de consumer know-how si cercetare de piata cu capital 100% romanesc, infiintata in 2008. Unlock este specializata in studii de strategie de brand si marketing cultural, centrate pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii si branduri care sa contribuie la cresterea clientilor pentru care lucreaza. Calitatea proiectelor companiei a dus la recunoasterea acesteia dincolo de Romania, Unlock coordonand in prezent cercetari internationale, nu doar locale. Unlock este frecvent numit ca partener strategic in numeroase cazuri de Effie, cei mai multi dintre clientii sai fiind de altfel si premiati.

www.unlock-research.com


FOLLOW ME

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Pinterest Icon
 • Black YouTube Icon

POPULAR POSTS

bottom of page