top of page

Samsung, iPhone si Huawei, cele mai inovatoare branduri de gadgeturi in perceptia romanilor


Cele mai inovatoare branduri

Bucuresti, 18 aprilie – Samsung, iPhone si Huawei au fost desemnate de romani cele mai inovatoare branduri de gadgeturi conform studiului realizat de Unlock Market Research in perioada martie-aprilie 2018 pentru revista Biz.


“In actualul context al utilitatii gadgeturilor, inovatia se redefineste si nu mai inseamana doar cea mai noua tehnologie sau cât mai multe feature-uri in plus. Mici detalii, calitatea ridicata a materialelor, o camera foto cu beautify sau un smart watch care se integreaza in outfit-ul tau pot sa faca diferenta,” spune Alexandra Cojocaru, Quantitativ Research Manager in cadrul Unlock Market Research.


Conform studiului “Cele mai inovatoare branduri tech” in top 10 au mai fost nominalizate brandurile Sony, Philips, Asus, HP, LG, Lenovo si iPad. Studiul a fost lansat in cadrul evenimentului BIZ Innovation Forum si include 30 de brand-uri. Top-ul complet poate fi vazut pe site-ul revistei Biz www.revistabiz.ro/top-30-cele-mai-inovatoare-branduri-de-tehnologie


Românii au trecut de faza “all in one”, când se punea foarte mult accentul ca telefonul mobil sa faca de toate, sa aiba aplicatii pentru orice. Studiul a mai aratat ca piata din România este in prezent intr-o faza de selectivitate si specializare, in ceea ce priveste gadgeturile. Perceptia consumatorilor este ca un gadget multifunctional nu are cum sa fie la fel de performant ca unul specializat, iar consumatorul român alege doar acele gadgeturi care sunt relevante pentru el, care aduc realmente valoare adaugata.


”Inovatia creeaza valoare de piata pentru orice brand, ea este cheia succesului si nu doar pe piata de tehnologie, am simtit-o si noi in dezvoltarea business-ului Biz. Românii iubesc tehnologia si iubesc brandurile. Studiul “Cele mai inovatoare branduri tech” evidentiaza marcile care reusesc sa fie aproape de consumatori si sa livreze inovatie relevanta pentru ei,” spune Marta Usurelu, Owner & Redactor Sef Revista Biz.


“Tehnologia nu sta pe loc si nici noi nu ar trebui. Acum avem acces la o lume plina de posibilitati si de experiente mai bogate prin intermediul unei tehnologii si al unor produse inovatoare. Ne dedicam eforturile creativitatii, valorilor impartasite cu partenerii nostri, inovatiei si oamenilor extraordinari care ne inconjoara si am construit un brand pe care oamenii il iubesc si il plaseaza in topul preferintelor,” mentioneaza Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe, Samsung.


Studiul “Cele mai inovatoare branduri tech” a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 450 de persoane, cu vârste cuprinse intre 16 si 45 de ani, din mediul urban mare si mediu. Gradul de inovare a fost determinat folosind metoda Maximum Differentiation Scaling. Studiul si-a propus masurarea perceptiei consumatorilor pentru marcile de gadgeturi cu care interactioneaza in viata de zi cu zi din punct de vedere al gradului de inovatie pe care il atribuie acestora. De asemenea, performanta unei marci in cadrul studiului a tinut in mod indirect si de notorietatea acesteia in rândul consumatorului – daca acestuia nu ii era familiara o anumita marca, el nu a putut sa o evalueze

Respondentii au realizat alegeri multiple intre marci (cea mai inovatoare marca si cea mai putin inovatoare), in urma carora a fost calculat un indice de inovatie. Ierarhia marcilor a fost realizata pe baza unui index cumulat calculat folosind scorul de inovatie precum si gradul de interactiune cu marca.




FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

POPULAR POSTS

bottom of page