top of page

Pentru a accelera eforturile companiei de a reveni la radacinile sale low cost, Blue Air ii ureaza b


Bucuresti, 1 iulie 2020 - Blue Air, compania aeriana creata si condusa de piloti pentru ca toata lumea sa poata experimenta bucuria zborului, isi continua misiunea de a oferi pasagerilor sai cele mai bune servicii de transport aerian, sustinand nevoia de a zbura in siguranta si de a depasi distantele, facand posibila reconectarea cu oamenii si locurile importante din viata lor si sprijinindu-i astfel in indeplinirea visurilor lor.


De aceea, incepand cu 1 iulie, Blue Air anunta cu entuziasm numirea lui Krassimir Tanev in functia de Director Comercial. Pasionat de companiile aeriene si de aviatie, Krassimir este unul dintre cei mai experimentati executivi din industria low cost. El si-a dedicat intreaga sa cariera industriei zborului, activand intr-o serie de pozitii cheie de management si strategie comerciala in ultimii 20 de ani. Krassimir Tanev detine un vast know-how in transformare organizationala, strategia retelei si planificarea rutelor, revenue management, business development, gestionarea globala a vanzarilor, marketing si dezvoltare de brand.


Krassimir vine cu o bogata experienta de management acumulata in mari companii aeriene europene, atat de tip legacy, cat si de tip low cost. Krassimir Tanev s-a alaturat companiei Blue Air venind de la grupul IAG, unde a ocupat atat pozitia de Director Piete Internationale la Vueling, precum si cea de Director General la compania-sora LEVEL Europe. Anterior a ocupat functia de Vicepresedinte Vanzari Internationale la Alitalia, precum si cele de Director Executiv la LOT Polish Airlines si de Director Executiv la CSA Czech Airlines.

Ne bucuram sa il intampinam pe Krassimir in familia Blue Air in aceasta perioada dificila pentru aviatie. Noi la Blue Air am ales sa vedem aceasta perioada de criza ca pe cea mai buna oportunitate pentru a ne reinventa si de asemenea, pentru a aduce imbunatatiri modelului industriei de transport aerian low cost.

De aceea, ne bazam pe expertiza, determinarea si entuziasmul sau pentru a crea impreuna un produs low cost supercompetitiv si a relansa activitatea Blue Air la un nou nivel de calitate a serviciilor - odata cu normalizarea situatiei. Suntem astfel pregatiti pentru a ne consolida pozitia pe piata romaneasca si pe destinatiile traditionale din Europa Centrala si de Vest si a relansa o noua etapa de dezvoltare incepand de anul viitor” – declara Oana Petrescu, CEO Blue Air.

In noul sau rol de Director Comercial al Blue Air, Krassimir va fi responsabil pentru dezvoltarea si implementarea strategiei comerciale a Blue Air, avand ca prioritate oferirea celei mai bune experiente de calatorie din segmentul LCC, o politica sustenabila si competitiva de pricing si revenue management, crearea unui model de distributie eficient din punct de vedere al costurilor si gestionarea retelei Blue Air, aflata in expansiune rapida.

Krassimir preia acest rol de la Carsten Schaeffer, fost executiv la Lufthansa, Air Berlin si Sabre, care va pastra pozitia de membru al Consiliului de Administratie al grupului Airline Invest, actionarul majoritar al Blue Air, si va continua sa sustina compania in definirea proiectelor strategice.

„Vreau sa ii multumesc lui Carsten pentru contributia sa valoroasa din ultimul an, el reusind sa conduca strategia comerciala catre obiectivul revenirii la profit. Cu totii ne bazam pe expertiza sa strategica din pozitia de membru al consiliului de administratie al grupului Airline Invest” - a adaugat Oana Petrescu, CEO-ul Blue Air.


Despre Blue Air


Blue Air este cea mai mare companie aeriana romaneasca din punct de vedere al numarului de pasageri transportati. Avand un model de afaceri bazat pe reducerea complexitatii, respectiv Low cost – Low complexity, si cu o abordare axata pe nevoile pasagerilor, Blue Air isi propune sa devina lider in randul companiilor aeriene din Europa Centrala si de Est.

Compania opereaza aeronave Boeing 737 si deruleaza un program extins de reinnoire a flotei pentru a oferi pasagerilor cele mai bune conditii de calatorie. Cu o echipa de peste 1.000 de profesionisti in aviatie, compania are un istoric impecabil de siguranta in zbor.

In cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri si a zburat peste 340 de milioane de kilometri. Compania este certificata IATA Operational Safety Audit (IOSA) de catre International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare si este membra cu drepturi depline IATA.


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

POPULAR POSTS

bottom of page