top of page

Top cele mai performante agentii de PR 2019

Vineri, 11 octombrie, in cadrul Galei Biz PR Awards, Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agentii de PR, editia 2019, un studiu BIZ si Unlock Market Research, aflat la a saptea editie. Anul acesta MSL The Practice este agentia care ocupa prima pozitie in TOP PR Romania.

Top PR Agentii

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de McCann PR, Graffiti PR, Golin, Rogalski Damaschin Public Relations, Porter Novelli, SmartPoint, GMP Public Relations, Oxygen PR si DC Communication.


Topul agentiilor de PR din Romania este realizat in baza colectarii si analizei indicatorilor care vizeaza masurarea performantelor de business ale agentiilor de PR si a imaginii pe care acestea o au in randul companiilor care platesc pentru servicii de consultanta in comunicare. La fel ca in editiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri si nici doar despre evaluari din partea clientilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate in baza unui algoritm dezvoltat in parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Intreg clasamentul – Top 30 de agentii de PR si toata metodologia care sta la baza cercetarii realizate de Biz si Unlock Market Research se regasesc in Ghidul TOP PR Romania 2019, disponibil in versiune tiparita si pdf online.

Cartea poate fi comandata aici: https://bizprconference.ro/top-agentii-de-pr.


Ce cuprinde TOP PR Romania

Top 30 de agentii de PR

Rezultatelele si metodologia studiului, ajuns la a saptea editie

Top agentii după cifra de afaceri (patru categorii):

 • Agentii cu cifra de afaceri mai mare de un un milion de euro

 • Agentii cu cifra de afaceri intre 500.000 – 1 mil. euro

 • Agentii cu cifra de afaceri intre 100.000 – 500.000 euro

 • Agentii cu cifra de afaceri sub 100.000 euro

Profile a peste 50 de agentii cu informatii despre actionariatul, managementul, serviciile oferite, portofoliul de clienti si premiile castigate de acestea.


Premiile pe baza studiului prezentat in exclusivitate in cadrul galei "BizPR Awards", dar si premii speciale, au fost acordate astfel:

 • Premiul pentru Performantă in business: Porter Novelli - Categoria agentii cu cifră de afaceri mai mare de 1 milion

 • Premiul pentru performantă in PR: Tudor Communication - Categoria agentii cu cifră de afaceri sub un milion de euro


Premiul pentru creativitate in PR: McCANN PR

Premiul pentru comunicare sustenabilă si implicare in comunitate: Nespresso

Premiul pentru creativitate in comunicare: Regina Maria

Premiul pentru inovatie in comunicare: Samsung

Premiul de excelentă in comunicare: Virginia Otel, Communication Leader, Garanti Bank

Premiul pentru implicare in comunitate: Rock FM

Premiul pentru implicare in comunitate: Hospice Casa Sperantei

Premiul pentru real time marketing: 5 TO GO

Premiul pentru implicare in comunitate: MASTERCARD

Premiu pentru fair play in comunicare: PressOne***

Despre Biz Agency


Business-ul Biz Agency inglobează revista Biz, Biz Events – o divizie puternică de organizare evenimente si conferinte, Biz Storymakers – servicii de content marketing pentru clienti, Biz Market View– o divizie dedicată studiilor de piată si portalul online revistabiz.ro.

Biz este brandul care reuneste o comunitate puternică de oameni de afaceri, atat online, cat si offline.

Biz Market View:

Divizia de market research s-a impus prin realizarea unor importante studii si topuri in parteneriat cu agentii de research, pe cele mai importante domenii de activitate din Romania: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merită să lucrezi, Topul agentiilor de PR din Romania, Brand Ro sau BizTech.

Biz Events:

Divizia organizează anual zeci de conferinte de business si evenimente corporate sau gale, transmitand continut relevant in formate inovatoare si atractive pentru publicurile tintă.

Revista Biz:

Este o voce originală si profesionistă a presei de business romanesti. O revistă deschizătoare de drumuri, cu proiecte editoriale care aduc valoare cititorilor si comunitătilor de business.

Biz Storymakers:

Divizia transformă mesajele corporate sau de marketing intr-o poveste valoroasă din punct de vedere al formei si continutului, punand la dispozitia brandurilor toate platformele de comunicare ale Biz Agency.Despre Unlock Market Research

Unlock este o companie de consumer know-how si cercetare de piată cu capital 100% romanesc, infiintată in 2008. Unlock este specializată in studii de strategie de brand si marketing cultural, centrate pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii si branduri care să contribuie la cresterea clientilor pentru care lucrează. Calitatea proiectelor companiei a dus la recunoasterea acesteia dincolo de Romania, Unlock coordonand in prezent cercetări internationale, nu doar locale. Unlock este frecvent numit ca partener strategic in numeroase cazuri de Effie, cei mai multi dintre clientii săi fiind de altfel si premiati.

www.unlock-research.com


FOLLOW ME

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Pinterest Icon
 • Black YouTube Icon

POPULAR POSTS

bottom of page