Bucharest 2018 Powered by wordstylist.ro All rights reserved wordstylist@yahoo.com

Sarbatoarea Gustului la a VIII-a editie!

December 13, 2018

 

 

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!

 

Vineri, 07 Decembrie 2018, la Scoala Centrala, a avut loc deschiderea oficiala a celei de a VIII-a editii a festivalului Sarbatoarea Gustului, cu latura educationala ce reprezinta piatra de temelie a festivalului.

Evenimentul intitulat ”Educatie pentru o alimentatie sanatoasa si dobandirea unei atitudini eco-responsabile” a fost organizat de Asociatia Sarbatoarea Gustului, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Educatiei, Ministerul Mediului si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

La deschiderea oficiala au participat: Alexandru Tachianu Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, 2 Chefi Francezi precum Chef Patrick Pierre Pettenuzzo, Chef Philippe Dupré si 4 Chefi Romani precum Chef Daniel Dobre, Maestru Bucatar Petrisor Tanase, Chef Johny Susala si Chef Viorela Dumitrana. 

 

Tema centrala a acestei editii este educatia pentru o alimentatie sanatoasa si diversificata prin constientizarea asupra calitatii produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele si prin lupta impotriva risipei alimentare prin insusirea celor 10 gesturi antirisipa alimentara.

 

 

Cu ocazia acestei deschideri oficiale sunt lansate :

  1. Brosura Pedagogica, un ghid de exercitii si subiecte pentru o alimentatie sanatoasa si o atitudine eco-responsabila, abordate intr-o maniera creativa si dinamica prin implicarea parintilor, se adreseaza unui numar aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a, si 25.000 cadre didactice din Romania, dintre care 18.000 elevi si aproximativ 1500 de cadre didactice din Bucuresti.

Brosura cu exercitii, contine sapte teme structurate pe subiecte de actualitate cum ar fi :

  • Importanta meselor principale, a micului dejun si alimentatia diversificata,

  • Intelegerea si deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare,

  • Exercitii financiare declinate prin cumparaturi si promovarea unei personalitati din cultura romaneasca,

  • Cum consumam produse proaspete si congelate si sfaturi de a le prepara si consuma in mod sanatos,

  • despre produsele lactate si siglele de calitate Europeana,

  • Insusirea unei atitudini eco-responsabile in bucatarie, ce are un impact real si imediat asupra mediului inconjurator, conducand catre utilizarea responsabila a resurselor de apa, gaz si electricitate fara a le risipi

  • Deprinderea gesturilor de a recicla tri-selectiv pentru a diminua in viitor impactul asupra mediului pe care il au ambalajele care rezulta din consumul zilnic de alimente.

  • Lupta impotriva risipei alimentare.

 

Boneta de Bucatar, simbol al festivalului, pe care sunt inscriptionate cele 10 gesturi antirisipa alimentara. Boneta este semnata de Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin.

 

Sarbatoarea Gustului, editia cu numarul VIII  isi propune colaborarea mai puternica si stransa dintre elevi, invatatori,  parinti si Chefi bucatari pentru o alimentatie diversificata si echilibrata, deci sanatoasa si dobandirea unui comportament responsabil in relatia cu mediul inconjurator.

Pateneri ai festivalului: Primaria Municipiului Bucuresti prin PROEDUS, Primaria Baia Mare, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Carrefour, Edenia, Up Romania, Salrom, Trus Horeca, Engie, Europcar, Alpha Bank, Amia, Infocons.

 

***

 

Despre Sarbatoarea Gustului

 

Educarea gustului consumatorilor, in randul copiilor si al parintilor, liceenilor si tinerelor generatii de bucatari prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originilor lor si modului de productie si trasabilitate, transmiterea cunostintelor si incurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sanatos, durabil, eco-responsabil. Festivalul reuneste o serie de evenimente desfasurate in scoli, universitati, restaurante si hoteluri, hypermarket-uri si targuri de alimentatie, HORECA si turism.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

November 5, 2019

Please reload